Ανακαλύψτε το νησί μας την Λέσβο

Discover our island Lesvos

Το νησί της αρμονίας και της ομορφιάς. Ένα νησί με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Το μήκος του  είναι 70 χλμ., το πλάτος 45 χλμ. και η ακτή «ξετυλίγεται» σε 320 χλμ. Είναι η Λέσβος των 1630 τ. χλμ. και των δύο αδελφών κόλπων που καθορίζουν το μοναδικό σχήμα της σε όλο το Αιγαίο. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων, με πρωτεύουσα  την Μυτιλήνη.

Μοναδικά είναι τα αξιοθέατα του νησιού, όπως τα πολλά και τα άκρως ενδιαφέροντα μουσεία του, τα μοναστήρια και οι εκκλησίες του, τα διάσπαρτα κάστρα, οι πόλεις και τα χωριά του, που διατηρούν την πλούσια αρχιτεκτονική τους κληρονομιά.

Το νησί της Λέσβου έχει ένα μοναδικό οικοσύστημα που σπάνια συναντάται στα νησιά. Οι απέραντοι ελαιώνες, τα δάση από πεύκα και βελανιδιές και τα χιλιάδες είδη φυτών και δέντρων, συνθέτουν τοπία μαγευτικά. Οι υδροβιότοποι της αποτελούν καταφύγιο σ’ ένα σημαντικό αριθμό σπάνιων πουλιών. Οι διάσπαρτες ιαματικές πηγές της με τις αποτελεσματικές θεραπευτικές τους ιδιότητες, είναι τα απομεινάρια και η απόδειξη της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας της περιοχής. Αντίθετα στο δυτικό τμήμα του νησιού κυριαρχεί το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο.

Leave a Reply