Το Οινοποιείο μας

Πάθος για οινοποίηση!

Στον οικισμό Ρεύμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ανάμεσα σε Βατούσα και Χίδηρα βρίσκεται το οινοποιείο μας. Σε υψόμετρο 283 μέτρων, στην πλατεία του οικισμού, ένα παλαιό πέτρινο κτίσμα μας κίνησε το ενδιαφέρον ότι ήταν το πλέον κατάλληλο κτήριο για το μελλοντικό μας οινοποιείο. Τα ¾ του κτηρίου θαμμένα στη γη καθώς και η πηγή που τρέχει μέσα στο πίσω μέρος του κτηρίου, διαμορφώνουν τις πιο κατάλληλες συνθήκες μόνιμης υγρασίας και χαμηλής θερμοκρασίας, για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Με την παλιά ποικιλία Χιδηριώτικο, φυτεμένη πάνω στην λάβα, και με τη δημιουργία του οινοποιείου μας (που δεν χρειάζονταν σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για τις κατάλληλες συνθήκες οινοποίησης), πλησιάζαμε στον στόχο μας, που είναι η παραγωγή ενός οίνου, όπως ακριβώς τον έφτιαχναν οι παλαιότερες γενιές, με όσο το δυνατό μικρότερη βιομηχανική και ανθρώπινη παρέμβαση.

Με πλήρης εσωτερική ανακατασκευή του κτιρίου, συμμορφούμενοι πλήρως προς τους κανόνες και τους νόμους, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καταφέραμε να παντρέψουμε το σύγχρονο με το παραδοσιακό, το παλαιό με το νέο.